Prkénko krájecí G21 buk 350 x 250 x 25 mm
Prkénko krájecí G21 buk 350 x 250 x 25 mmPrkénko krájecí G21 buk 350 x 250 x 25 mmPrkénko krájecí G21 buk 350 x 250 x 25 mmPrkénko krájecí G21 buk 350 x 250 x 25 mmPrkénko krájecí G21 buk 350 x 250 x 25 mmPrkénko krájecí G21 buk 350 x 250 x 25 mmPrkénko krájecí G21 buk 350 x 250 x 25 mmPrkénko krájecí G21 buk 350 x 250 x 25 mm

Prkénko krájecí G21 buk 350 x 250 x 25 mm

Záruka: 24 měsíců | Kód: 3189301 | CZ distribuce
Každý správný kuchař ví, že bez kvalitního krájecího prkénka se neobejde. I když existují krájecí a servírovací prkénka plastová, skleněná nebo keramická, nejlepším materiálem pro opravdu dobré krájecí prkénko je dřevo.  Dřevěné prkénko – nejlepší volba pro krájení, řezání, porcování i naklepávání Již zmíněná skleněná či plastová krájecí…
Cena s DPH883,– 
Cena bez DPH730,– Kč
Skladem
Doprava od 61 Kč
 Přepravní službou do 3.8.od 120 Kč
 Na výdejním místě do 4.8.od 61 Kč
Termín dodání závisí na výběru dopravy a vytíženosti přepravní společnosti.
ks

Popis

Každý správný kuchař ví, že bez kvalitního krájecího prkénka se neobejde. I když existují krájecí a servírovací prkénka plastová, skleněná nebo keramická, nejlepším materiálem pro opravdu dobré krájecí prkénko je dřevo. 

Dřevěné prkénko – nejlepší volba pro krájení, řezání, porcování i naklepávání

Již zmíněná skleněná či plastová krájecí prkénka se sice snadněji udržují, ale dřevěné prkénko je na řezání a krájení přeci jen nejlepší. Porcování masa nebo krájení zeleniny i tvrdých surovin na dřevěné destičce je šetrnější k nožům, dřevo netupí jejich ostří. Prkénko je praktičtější i při naklepávání masa paličkou.

Nakrájená cibule na krájecím prkénku G21 a další suroviny.

Prkénko z bukového dřeva je sázka na jistotu

Dřevěná prkénka se vyrábějí z různých druhů dřeva, my jsme při výrobě prkénka G21 použili dřevo bukové pro jeho skvělé vlastnosti. Na rozdíl od dřeva dubového v sobě bukové dřevo  nemá hořkost, která by se mohla přenést na potraviny, ani se nedá tak snadno znečistit a zabarvit, jako je tomu například u dřeva jasanového nebo lipového. Bukové prkénko je chuťově neutrální, tvrdé a odolné i správně hutné.

Nakořeněné steaky s kostí na krájecím prkénku G21.

Jak pečovat o dřevěná krájecí prkénka

Aby vám dřevěné prkénko vydrželo co nejdéle, nemyjte je v myčce ani nečistěte saponáty. Při správné péči budete mít dřevěné prkénko v perfektním stavu i bez použití chemie. Stačí, když prkénko po každém použití opláchnete a necháte oschnout, krájecí desku můžete také vyčistit citronovou šťávou nebo octem. Dobré je dřevěné prkénko čas od času naolejovat rostlinným nebo minerálním olejem, aby dřevo nepřesychalo.

TIP: Před krájením krvavého masa můžete dřevěné prkénko namočit. Krev a šťáva z masa se nebudou do dřeva tak snadno vsakovat.

Hlavní přednosti

  • Kvalitní dřevěné krájecí prkénko
  • Chuťově neutrální bukové dřevo
  • Přírodní materiál šetrný k ostřím nožů
  • Vyrobeno v České republice

Specifikace

  • Materiál: bukové dřevo
  • Rozměry (Š x V x H): 350 x 250 x 25 mm
  • Hmotnost: 1,6 kg
Technické specifikace mohou být změněny bez předchozího upozornění. Obrázky mají pouze informativní charakter.